Tisk účtenek a dalších dokladů

Pro tisk účtenek se používá vždy nová záložka (tab), která se automaticky zavře po vytisknutí dokladu. Aby fungovala tato funkce, je potřeba povolit tzv. vyskakovací okna pro doménu app.membex.cz - zde najdete návody pro nejpoužívanější prohlížeče.


Mozilla Firefox

  1. Jděte na stránku nastavení - napište do řádku adresy about:preferences a stiskněte klávesu Enter
  2. Klikněte do vyhledávacího pole "Najít v předvolbách" a napište slova vyskakovací okna
  3. Klikněte na Výjimky... u volby Blokovat vyskakovací okna
  4. Napište do pole Adresa webového serveru https://app.membex.cz a klikněte na tlačítko Povolit
  5. Klikněte na tlačítko Uložit změny a tím je nastavení dokončené, můžete jít do Membexu a pokladna již bude doklady otevírat v nové záložce a pro vytisknutí bude stačit stisknout klávesu Enter

Google Chrome

  1. Jděte na stránku nastavení - napište do řádku adresy chrome://settings/content/popups a stiskněte klávesu Enter
  2. Klikněte na tlačítko Přidat u seznamu Povolit
  3. Napište do pole Stránky app.membex.cz a stiskněte klávesu Enter, tím je nastavení dokončené, můžete jít do Membexu a pokladna již bude doklady otevírat v novém okně a pro vytisknutí bude stačit stisknout klávesu Enter

Okamžitý tisk účtenek

Mozilla Firefox

  1. Jděte do about:config a souhlaste s výstražnou zprávou.
  2. Do pole "Hledat podle názvu předvolby" napište print.always_print_silent a u nalezené stejnojmenné konfigurace poklepejte na hodnotu false - ta se změní na true.
  3. Po nastavení restartujte prohlížeč. Pokud od této chvíle se z prohlížeče pokusíte cokoliv vytisknout, automaticky a bez ptaní se to okamžitě vytiskne. Již nebude potřeba tisk potvrzovat.

Chrome

  1. Jděte do chrome://settings/ a změňte domovskou stránku na vaši přihlašovací stránku do Membexu.
  2. Vytvořte zástupce pro Chrome prohlížeč na ploše, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a otevřete vlastnosti. V poli "Cíl" doplňte --kiosk --kiosk-printing na konec umístění. Uložte změny, zavřete všechna okna Chromu a otevřete zástupce. To by vás mělo dostat do celoobrazovkového módu a když se pokusíte o tisk, mělo by se vše vytisknout na výchozí tiskárně bez dalšího potvrzování.
Odpovědělo to na vaši otázku? Díky za zpětnou vazbu Nastal problém při odesílání vaší zpetné vazby. Prosím, zkuste to později.

Stále potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás