Inventarizace zásob

Inventura je nedílnou součástí kontroly hospodaření vaší společnosti, proto jsme ji navrhli tak, aby bylo jednoduché a rychlé ji provést, uzavřít a následně narovnat stavy zboží.


V nabídce Nastavení > Správa skladů > Inventura zásob najdete možnost vytvořit novou inventuru spolu se seznamem již proběhlých inventur.


1. Zahájení inventury

Klikněte na tlačítko Vytvořit novou inventuru a zobrazí se vám inventurní seznam zboží, který si můžete vytisknout a zboží spočítat. Při tomto kroku se automaticky zablokuje prodej skladových produktů a veškeré skladové pohyby na pobočce. Služby jako permanentky, procedury a vstupné lze prodávat i při otevřené inventuře.


Pozn.: Pokud vám inventura nepůjde zahájit, bude to nejspíš proto, že v otevřených dokladech máte skladové položky, které už fyzicky na skladě nemáte, ale ještě nejsou ze skladu odečtené, protože doklad čeká na zaplacení.


2. Součet skladových produktů

S elektronickým nebo vytisknutým seznamem zboží spočítáte a vyplníte počty do formulářových polí. Poté stačí pouze kliknout na tlačítko Vyhodnotit inventuru a ukáže se její výsledek.


V případě, že počty nesedí, je možnost inventuru znovu upravit - po kliknutí na tlačítko Upravit se zahájí další vlna sčítání, kdy má personál možnost inventuru přepočítat a znovu vyhodnotit. Tímto způsobem může teoreticky pokračovat pořád dokola, dokud nebude mít jistotu, že spočítal všechno správně. V momentě, kdy bude mít přepočítáno a zkontrolováno může kliknout na Uzavřít.


Po uzavření inventury se uvolní prodej a veškeré sladové pohyby, protože s počty ks na inventuře již není možné manipulovat.


3. Narovnání stavů

Nadřízený potom má možnost stav skladu u jednotlivých produktů, které měly rozdílný počet ks, narovnat.


Jednoduchým zaškrtnutím všech nebo jednotlivých produktů, u kterých je rozdíl v počtech větší než 0 a kliknutím na tlačítko Změnit stavy, se stavy skladu u vybraných produktů upraví dle výsledků inventury a inventura se označí za vyřešenou.


Tímto je inventura kompletní. Pokud se rozhodnete stavy nenarovnávat, zůstane ve stavu Uzavřená, nicméně jakmile se zahájí inventura nová, stavy u předchozí inventury narovnat nepůjdou.

Odpovědělo to na vaši otázku? Díky za zpětnou vazbu Nastal problém při odesílání vaší zpetné vazby. Prosím, zkuste to později.

Stále potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás