Elektronický voucher a jejich centrální evidence

Vytvoření voucheru

V Nastavení > Správa produktů vytvořte nový produkt typu Voucher. Vyplňte název, cenu, DPH a v sekci Voucher vyberte produkt, na který voucher chcete uplatňovat, délku platnosti ve dnech a případně pobočky, na kterých bude uplatnitelný. V našem případě kredit v hodnotě 1000 Kč uplatnitelný na všech pobočkách s platností 365 dní.

Takto vytvořený produkt voucheru přidejte do skladů, ve kterých jej chcete prodávat a do zrychlených voleb těchto skladů.


Prodej voucheru

Ze zrychlené volby můžete voucher prodat jak na volný prodej tak konkrétnímu členovi. Otevřete pokladnu člena nebo volný prodej a klikněte na Zrychlená volba. Vyberte voucher přidaný v předchozím kroku a zavřete zrychlenou volbu. Můžete nastavit datum platnosti. Kliknutím na tlačítko Platba a výběrem platební metody prodej dokončíte. Na výsledné účtence najdete kód prodaného voucheru.


Tomuto voucheru můžete nastavit vlastní kód v případě, že například máte vouchery předtištěné. V Nastavení > Vouchery si jej můžete vyhledat podle datumu prodeje nebo jeho kódu z účtenky a kliknutím na editační tlačítko

můžete nastavit vlastní kód, který máte na předtištěném voucheru.


Uplatnění voucheru

Když potom přijde zákazník s voucherem, na hlavní stránce v sekci Uplatnění voucheru

zadejte kód zákazníkova voucheru a klikněte na tlačítko Vyhledat. Pokud je voucher platný, nabídne se vám volba, co s voucherem můžete udělat:

U kreditu je to vždy buď o jeho nabití již existujícímu členovi, kterého můžete vyhledat pomocí políčka Jméno člena nebo novému členovi, kterého jednoduše založíte vyplněním jména a příjmení v sekci Vytvořit člena. Kliknutím na tlačítko Do pokladny nebo Vytvořit a přejít do pokladny a potvrzením tlačítkem Uplatnit celý proces uplatnění voucheru dokončíte.

Po dokončení vám systém nabídne nebo rovnou vytiskne potvrzení.

Odpovědělo to na vaši otázku? Díky za zpětnou vazbu Nastal problém při odesílání vaší zpetné vazby. Prosím, zkuste to později.

Stále potřebujete pomoc? Kontaktujte nás Kontaktujte nás